De Silhouette Cameo is een snijplotter. Er zijn ook andere soorten te koop, bijvoorbeeld de Cricut en de Brother ScanCut.

Wat een snijplotter doet is het eenvoudigst uit te leggen door hem te vergelijken met een gewone printer.

Stel je print een plaatje uit, je printer gebruikt dan inkt om op het papier iets zichtbaar te maken.

Je snijplotter gebruikt geen inkt maar een mes, en zal het plaatje langs de snijlijnen uitsnijden .

De plotter is van alle markten thuis en kan veel soorten matriaal uitsnijden. Papier, karton, sticker (vinyl), plastic, raamfolie, flex en flock (voor op kleding).

De Silhouette Cameo heeft hele handige software, er staan al en aantal designs op maar je kunt redelijk eenvoudig zelf ontwerpen maken en teksten schrijven. De mogelijkheden zijn eindeloos!  En gratis zelf ontwerpen maken, daar houden we als Hollanders toch van. Maar ben je niet zo handig of hou je van makkelijk, via de software kom je uit in de silhouette store, hier is elke week een gratis ontwerp op te halen en staan duizenden ontwerpen te koop.

En wat maak je daar nu mee? Leuke teksten en afbeeldingen op t- shirts, mooie uitsneden voor je kaarten (zo netjes kun je echt niet knippen), stickers voor op je broodbakjes, kruidenpotjes, tekstborden etc. We gaan er nog heel wat van laten zien en uitleggen hoe je het kunt maken.

NB. In plaats van een mes kun je ook een pen er in steken waarna je plotter toch kan ‘printen’ , hij schrijft dan de tekst.

*Suze*

10394830_669065813187624_6115397661903356023_n

Leuk he deze flesjes, deze komen uit de Action maar de Hema en ander winkels hebben vergelijkbare. Erg praktisch op de camping of in de sporttas van de kinderen.