Silhouette update – nieuwe functies (feb 2019)

Een nieuwe versie van Silhouette studio, je kunt nu versie 4.2 downloaden en installeren.
Wat is er allemaal nieuw? Dat laten ze zien in de volgende serie van videos, en ik heb ze allemaal bekeken en voor je samengevat 😉

1. Nieuwe functies in de bibliotheek o.a.
– sorteer functies
– zoek functies
– split screen – je scherm en de bibliotheek tegelijk open

2. Thumbnails
Bestanden op je computer die zijn gemaakt in studio V4 kun je als plaatje (thumbnail) bekijken. Dat zoekt toch een stuk handiger!

3. Print blead
Als je geen witte rand wilt bij je print&cut bestanden dan kun je nu extra kleur toevoegen! Eerder moesten we dit nog zelf maken

4. Gekleurde lettertypes
Er zijn lettertypes met bijvoorbeeld bloemen erin, deze kun je nu ook gebruiken in Silhouette studio. Dus dan is alles al voor je ingekleurd 😉

5. Lasso selectie – vanaf de designer edition
Meerde opbjecten tegelijk selecteren kan met Shift+ klik, maar nu ook door er met een lasso een kringetje omheen te tekenen. Je kunt de gevoeligheid aanpassen, selecteren als je een object aanraakt of pas als de lasso er echt omheen ligt.

6. Warp templates – vanaf de designer edition
Eindelijk, de word art functie! Helaas niet in de basis editie van het programma, deze functie is echt een reden om deze dan aan te gaan schaffen denk ik. Want je tekst in een bepaalde vorm plaatsen doen we heel graag, en nu kan het snel en eenvoudig.

7. Flexi shapes – vanaf designer edition +
Een serie van 60 vormen, sterren, vliegtuigjes, pijlen etc. Deze kun je snel en eenvoudig manipuleren zodat je nog meer vormen creëert.

8. Puzzle generator – vanaf designer edition +
Van een afbeelding maak je in een paar klikken een puzzel die je kunt snijden. Bepaal zelf het aantal stukjes en de vorm van de stukjes. Leuke aanvulling op de print&cut functie.

9. Font creation – vanaf business edition
Je maakt je eigen lettertypes, je eigen handschrift of dingbats. Je print een sjabloon waarop in lichtgrijs de letters en tekens staan, met een zwart stift/pen vul je je sjabloon in. Je importeert het sjabloon vervolgens met een scan of een foto. Na het openen kun je nog aanpassingen doen.

10. Edition toggling– vanaf business edition
Met deze functie kun je eenvoudig switchen tussen de verschillende studio edities. Waarom zou je dat willen? ALs je instructie geeft of tutorial filmpjes maakt voor beginners dan wil je niet dat alle functies van edities met veel meer mogelijkheden zichtbaar zijn, dat is immers verwarrend voor degene die les krijgt.

Wat lijkt jouw de leukste functie?
Maak er wat van!
*Suze*

Update downloaden kun je hier

4 gedachten over “Silhouette update – nieuwe functies (feb 2019)

 1. Iris

  Hallo Suze,

  Ik heb even een vraag, na de update van silhouette studio 4.3.2 snijd mijn plotter niet meer zoals hij daarvoor deed.

  Hier even een voorbeeld;
  Tekst snijden Kleine Boef, deze sneed de plotter altijd compleet uit maar na de update heeft de plotter bij iedere letter een open stuk aan de onderkant en sluit deze niet meer.
  Weet jij toevallig wat ik daaraan kan doen?

  Ik hoor het graag van je.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Iris

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Iris,

   Welke versie van de plotter heb je zelf is, dat de 4? De laatste updates waren alleen bedoeld voor de allernieuwste plotter, heb je een oudere dan hoef je de software geen update te geven. Je kunt dan het beste de oudere versie van de software terugzetten. (verwijder de nieuwste versie en installeer dan de oudere versie opnieuw.)

   *Suze*

 2. Sabine

  Hallo,
  Ik heb nog de studio versie 3.8.118ss
  wat raad je mij aan te doen? Kan ik dit gratis updaten? Ik wil best een nieuwe versie kopen maar is dit dan een grote verbetering?

  Met vriendelijke groet Sabine

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Sabine,
   De updates van de software zijn gratis, je kunt ze gewwon downloaden vanaf de website van Silhouette America.
   *Suze*

Reacties zijn gesloten.