Silhouette update – noodzakelijk

Silhouette americamededeling van Silhouette America:

Om de veiligheid te verbeteren is het nodig om geïnstalleerde software van voor 12 juni 2015 te updaten voor 23 juni.
Na 23 juni zal de oude software nog gewoon werken maar:
– je hebt geen toegang meer tot de silhouette store, dus je kunt geen bestanden meer kopen.
– de software kan geen nieuwe licentiesleutels gebruiken om te upgraden naar DE of BE

Waarom is het nu zo belangrijk om de update te installeren?
Deze update verandert de manier waarop de informatie wordt doorgegeven, het gaat als het waren een andere taal spreken. Daarom kunnen oudere versies daarna niet meer communiceren met de silhouette store en niet meer upgraden, ze begrijpen elkaar niet meer.

Waarom zo’n drastische  aanpassing?
Het huidige systeem is niet meer optimaal veilig en daarom niet meer toegestaan door de credit card bedrijven. De betalingen moeten veilig kunnen gebeuren en daarom is de update  verplicht gesteld.

Wat verandert er?
Vanaf de update wordt er gebruik gemaakt van het TLS protocol om data te versturen naar de Silhouette Design Store. De update heeft dus alleen effect op het gebruik van de store en de veiligheid van de betalingen en de de veilige verzending van de licentsie-codes als de software een upgrade (naar Designer edition of business editoen) krijgt.

Anders nog iets?
Maar het gaat niet alleen op de betalingen. He gaat ook om de veiligheid van de gegevens zoals je username en je wachtwoord. Gebruik je je naam of wachtwoord ook voor andere websites of winkels dan is het voor hackers eenvoudiger om informatie te misbruiken.

Vrij vertaald vanaf silhouette america.com , de update is daar ook  te downloaden.

Ik ben nooit zo snel met updates maar nu toch maar even doen, anders mis ik straks de gratis bestanden en dat willen we  natuurlijk niet!

*Suze*

5 gedachten over “Silhouette update – noodzakelijk

 1. Suze Bericht auteur

  Ik haal de update van de site van Silhouette America, de Nederlandse leveranciers van silhouette zullen de software update ook vast op hun website hebben gezet.

    1. Suze Bericht auteur

     Als je gebruik wilt maken van de silhouette store om bestanden te kunnen kopen en downloaden dan zul je deze update moeten installeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.