Afgelopen weekeind werd onze zoon 7 en hij is helemaal gek van het spel skylanders. Het thema van het feest werd dan ook..Skylanders.

De taart werd een heuse ‘portal of power’. Voor wie het spel niet kent is dat natuurlijk abracadabra maar het komt er op neer dat je het poppetje op de portal zet en dat poppetje verschijnt op je tv in de game.  Door een medebakster werd ik getipt om eens naar de youtube tutorial van My cupcake addiction te kijken, zij maakt een taart met daarin een lampje. En inderdaad, het is simpeler dan ik dacht.

portal taart met licht

1. Koop een ledlampje die verwisselt van kleur (ik kocht een plastic wit tuinvogeltje bij de blokker waar ik het lichtje uit heb gehaald)

2. Meng wit fondant met wat tylose en rol dun uit, snij er een cirkel van en maak het spiraal patroon in. Laat dit een paar dagen drogen.

3. Maak de taart, in het midden van de taart snijd je een cirkel uit de cake waarin je het lichtje kunt plaatsen. Decoreer de taart, plaats het lichtje erin en de witte cirkel erop.
Ik heb geen speciale pilaren gemaakt, de cirkel rust gewoon op de randen van de taart.

Maar dat was natuurlijk niet genoeg, er waren cupcakes, oogballen, chompies, vlaggetjes, flesjes levenswater… een klein voorproefje van de rest van het feest…..wordt vervolgd!skylander feest tafel

*Suze*