Amandelspijssnippers…dat is een mooi woord voor galgje! Maar ik heb ze gewoon daar deze heerlijke cake gedaan. Het beslag heb ik gekruid met speculaas kruiden daarna heb ik van een blokje spijs met een scherp mes snippers of vlokjes gesneden. Wel door het beslag spatelen maar je kunt ze nog heerlijk terugvinden in de afgebakken cake.

Speculaas cake met vlokjes spijs

In de mixer

    • 240 gram zachte boter +
    • 200 gram suiker romig kloppen
    • 3 eieren toevoegen en doorkloppen

Daarna

    • 210 gram zelfrijzend bakmeel met
    • 90 gram bloem  en
    • 2 theelepels  (of meer) speculaaskruiden zeven

En door het beslag heen spatelen.

  • 150 gram amandelspijs snipperen en aan het beslag toevoegen.

Afbakken in 55 minuten op 185C in een cake vorm van 25 cm lang.

Gewoon lekker bij de koffie, of met een flinke lik slagroom bij de warme chocolademelk. Of als eigengemaakte basis voor de  Sinterklaastrifle van de AH.

*Suze*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.