De blauwe lijnen onder de woorden die je mooi uit typt kunnen best storend zijn. Het maakt het in ieder geval niet overzichtelijker vind ik zelf. Gelukkig worden deze blauwe lijnen niet gesneden maar je kunt ze ook nog eens eenvoudig weghalen. Ik deed dat eerst altijd met degroeperen maar dan moet je niet vergeten weer te groeperen. Er zijn betere manieren, 3 zelfs!

blauwe lijn onder de tekst

 

  1. Spellingscontrole uitzetten
  2. Woorden toevoegen aan de bibliotheek
  3. Omzetten naar pad

1. Ga bovenin de menubalk naar Bewerken, open in het menu Spelling en er verschijnt aan de rechterzijde een nieuw menu. Hier kun je kiezen om de spellingscontrole uit te zetten, je kunt ook meteen controleren dat Nederlands nog niet tot de opties hoort ­čśë

spellingscontrole in silhouette studio

2. Dubbellik op de tekst zodat er een groene lijn om heen staat, klink nu op je rechtermuisknop. In het menu kies je voor toevoegen aan woordenboek.
(Dit kan ook via optie 1, maar rechtermuisklik is sneller dan het menu openen)

 

voeg woorden toe aan de bibliotheek

3. Klik op de tekst zodat deze geselecteerd is,  klink nu op je rechtermuisknop en kies voor omzetten naar pad. Let op, hierna is je tekst niet meer als tekst te bewerken.

omzetten naar pad

Ik typ beroerd en daarom heb ik de spellingscontrole echt wel nodig, uitzetten is daarom niet een optie. Ik kies er meestal voor om de tekst te controleren en daarna pas om te zetten naar pad.  Maar je hebt nu in iedere geval meerdere opties en kunt kiezen wat jij handig vindt.

*Suze*