Ik ben een fan van het bakprogramma the Great British Bake Off en van Heel Holland Bakt, Dus op woensdag avond en op zondagavond zit ik heerlijk voor de tv. Afgelopen woensdag werd in GBBO een roulade gemaakt, deze ken je vast wel uit de winkel. Een compacte, mierzoete rol cake met creme en jam. Maar hier zagen ze er een stuk beter uit! Dus ik ben ook aan de slag gegaan en trots op het resultaat. Het is inderdaad de truc om hem echt goed gaar te bakken en daarna meteen, nog warm op te rollen. Ga je hem later vullen dan zal de buitenkant niet zo snel scheuren, ik had er maar 1 scheur in 😉

cake-rol

Mijn tweede versie was te heet gebakken, nog niet helemaal gaar uit de oven en met het oprollen geplet onder zijn eigen smeuige gewicht. Die moeten we nog eens proberen want de chocolade smaak was al wel erg goed. Recepten kun je vinden op de site van de BBC.

*Suze*
geplette-chocolade-cake