Het is erg leuk om je teksten in een vorm te plaatsen, een beetje zoals Word Art werkt in tekstverwerkingsprogramma’s. De meest gerbuikte optie is om je tekst in een boog te plaatsen en dat kan ook in de Studio software, maar dan moet je nog wel even weten hoe!

Stap 1: Maak een cirkel in Studio (houd shift ingedrukt om een perfecte cirkel te maken)
Stap 2: Typ je tekst


stap 1 en 2 tekst cirkel
Stap 3: Dubbelklik op de tekst zodat het groene hokje eromheen komt te staan

dubbelkik en let op het plusje links
! Aan de linkerkant zie je in de groene omlijning een plus teken staan, dit plusteken pak je op en hiermee sleep je de tekst naar de cirkel…..er gebeurt iets magisch….de tekst vouwt zich om de cirkel heen!tekst om de cirkel gevouwen

Nu kun je de tekst verplaatsen door met je cursor het plusje te verplaatsen, ik heb de tekst bovenin de cirkel maar wil je deze op de zijkant of onder dan kan dat allemaal. Door het plusje te bewegen verplaatst de tekst zich, speel er even mee om te zien wat er allemaal mogelijk is.
En dan heb je een schaalverdeling, deze bepaald de afstand van de letters tot de cirkel. Het is een lastig plusje om te pakken te krijgen, je kunt hem vinden in het verlengde van de schaalverdeling op het groene vierkant (ik heb er een blauw cirkeltje getekend), als je daar je cursor naar toe beweegt zie je een klein plusje verschijnen waarmee je nu de tekst ook kunt verschuiven.

afstand tekst tot de cirkel

Mijn dochter heeft een koffer met haar naam erop, van vóór mijn silhouette periode dus gewoon gekocht. Nu wil mijn zoon van zijn kinderachtige Thomas de Trein koffer af en ook eentje met zijn naam. Dat gaan we nu dus zelf doen!

transformer sticker voor de koffer

Voor deze ‘sticker’ gebruikte ik het lettertype Transfomers movie  en het lettertype Robofan Symbol font, beide te downloaden op Dafont.

Nog even nakijken? Ik heb op Youtube een filmpje gezet waarin je met me mee kunt kijken:

*Suze*