Tekst in een boogje of cirkel plaatsen

Het is erg leuk om je teksten in een vorm te plaatsen, een beetje zoals Word Art werkt in tekstverwerkingsprogramma’s. De meest gerbuikte optie is om je tekst in een boog te plaatsen en dat kan ook in de Studio software, maar dan moet je nog wel even weten hoe!

Stap 1: Maak een cirkel in Studio (houd shift ingedrukt om een perfecte cirkel te maken)
Stap 2: Typ je tekst


stap 1 en 2 tekst cirkel
Stap 3: Dubbelklik op de tekst zodat het groene hokje eromheen komt te staan

dubbelkik en let op het plusje links
! Aan de linkerkant zie je in de groene omlijning een plus teken staan, dit plusteken pak je op en hiermee sleep je de tekst naar de cirkel…..er gebeurt iets magisch….de tekst vouwt zich om de cirkel heen!tekst om de cirkel gevouwen

Nu kun je de tekst verplaatsen door met je cursor het plusje te verplaatsen, ik heb de tekst bovenin de cirkel maar wil je deze op de zijkant of onder dan kan dat allemaal. Door het plusje te bewegen verplaatst de tekst zich, speel er even mee om te zien wat er allemaal mogelijk is.
En dan heb je een schaalverdeling, deze bepaald de afstand van de letters tot de cirkel. Het is een lastig plusje om te pakken te krijgen, je kunt hem vinden in het verlengde van de schaalverdeling op het groene vierkant (ik heb er een blauw cirkeltje getekend), als je daar je cursor naar toe beweegt zie je een klein plusje verschijnen waarmee je nu de tekst ook kunt verschuiven.

afstand tekst tot de cirkel

Mijn dochter heeft een koffer met haar naam erop, van vóór mijn silhouette periode dus gewoon gekocht. Nu wil mijn zoon van zijn kinderachtige Thomas de Trein koffer af en ook eentje met zijn naam. Dat gaan we nu dus zelf doen!

transformer sticker voor de koffer

Voor deze ‘sticker’ gebruikte ik het lettertype Transfomers movie  en het lettertype Robofan Symbol font, beide te downloaden op Dafont.

Nog even nakijken? Ik heb op Youtube een filmpje gezet waarin je met me mee kunt kijken:

*Suze*

 

 

16 gedachten over “Tekst in een boogje of cirkel plaatsen

 1. Irene

  Bedankt voor de les, ik kan nu verder met mijn project.

  Is het ook mogelijk om de woorden aan te passen zoals in art. van smal naar breder en dan weer smaller?

  1. Suze Bericht auteur

   Graag gedaan 😉
   J kunt de grote van de letters ook eenvoudig aanpassen. Ze moeten dan los van elkaar staan (degraderen), elke letter kun je nu afzonderlijk aanklikken en met het kader er omheen vergroten en verkleinen.

 2. Annemiek

  Is het ook mogelijk om een langer figuur rond te maken?
  (in mijn geval een arreslee met hertjes er voor)

 3. Jaimy

  Hoi hoe krijg je de tekst in een boog aan de onderkant als een smiley zeg maar?
  Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel?

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Jaimy,

   Breng de tekst naar de onderkant van je cirkel beweeg hem naar binnen met het schuifje. Staan de letters dan te dicht op elkaar dan moet je de letter ‘spacing’ aanpassen. Door de ruimte tussen de letters aan te passen is je tekst weer leesbaar.
   Succes! Suze

 4. Elvira

  Wat ontzettend fijn dat je hier uitleg over gemaakt hebt!!!
  Super fijn voor mij als beginner 😉

  Nu heb ik wel een vraag… Hoe kom ik aan de verschillende figuren, zoals bijv het huisje en de spiraal?

  Onwijs bedankt alvast!
  Groetjes Elvira

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Elvira,
   Het huisje en de spiraal zijn vormen die ik getraceerd heb. Dat betekent dat ik plaatjes omgezet heb naar lijn tekeningen die Silhouette struik begrijpt. Probeer eens een tekst te maken op een van de bestanden die in je bibliotheek staan.
   *Suze*

 5. Vanlerberghe Sandra

  Hoi, tekst in een ronde maken lukt perfect. 1 probleem…spiegelen gaat niet. De tekst verplaatst naar de binnenkant van de cirkel. Van alles geprobeerd.eerst tekst spiegelen en dan in ronde, werkt ook niet?

  1. Suze Bericht auteur

   Als je de tekst rond hbet ga je het daarna omzetten naar een afbeelding. De tekst is daarna niet meer te bewerken maar je kunt het wél spiegelen.
   Selecteer je tekst, klik op je rechtermuisknop en kies in het menu voor ‘ omzetten naar pad’.
   Nu kun je het gaan spiegelen, succes!
   *Suze*

Reacties zijn gesloten.