Tekst in een spiraal..of een huisje of een pijltje of…bedenk het maar!

Tekst in een boogje plaatsen is al eens eerder uitgelegd, maar wist je dat hetzelfde principe opgaat voor elke vorm?? Echt waar! Je kunt je tekst in elke vorm passen. Ik heb er meteen een paar gemaakt, een huisje met een verhuistekst , een pijl  met de juiste richting en de hele klas in een spiraal 😉

tekst in een spiraal

Tekst in de vorm van een huisje en een pijltje


En hoe doe je dat dan? Hier begin je mee: Een regel tekst en een vorm.

Selecteer de tekst door te dubbelkikken, nu komt er een groen kader omheen te staan. Helemaal links zie je een soort plusje (+) in een cirkel. hiermee  pak je de tekst op en breng je hem naar de vorm. De tekst zal zich op de vorm vastplakken. Dan begint  het puzzelen om het netjes, passend en leesbaar te maken.

teks pijl en passen maarWaar je om moeten denken:
– lengte van de tekst : de vorm moet wel helemaal rondom gevuld worden met tekst anders zie je de vorm ervan niet in terug
– lettergrootte: pas de lettergrootte aan, hierdoor vul je ook meer ruimte, of juist minder
– spaties : om de tekst leesbaar te houden zul je hier en daar wat spaties moeten toevoegen.
– snijlijn figuur: nee het figuur wordt níet mee gesneden, álleen de tekst
waar je om moet denken

Dus gewoon een beetje spelen en aanpassen totdat je het leukste en mooiste plaatje krijgt!

Het resultaat leent zich heel goed om te printen, of om met een sketchpen te schrijven, maar iets leuks maken op een shirt of tas is natuurlijk ook geweldig leuk.

Update 4 Juli 2017: Er is een filmpje! Nu kun je met me meekijken hoe dat nu precies gaat.

*Suze*

4 gedachten over “Tekst in een spiraal..of een huisje of een pijltje of…bedenk het maar!

 1. Hanneke Lavrijsen

  Goedemorgen, Ik heb uw uitleg gelezen wat betreft het plaatsen van tekst in een spiraal. Dit is me dan ook goed gelukt, maar nu zou ik t graag op iets van stof drukken, dus zou het gespiegeld moeten worden. Maar ik krijg het helaas nog niet voor elkaar om het op de juiste manier te spiegelen, zodat de tekst goed staat na het snijden en pellen. Kunt u mij misschien uitleggen hoe ik deze hiervoor moet spiegelen ?

  Alvast heel erg bedankt !

  Groetjes Hanneke

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Hanneke,
   Dat kan door met je rechtermuisknop op de tekst te klikken, in het menu kies je dan voor ‘ omzettten naar pad’ . Nu kun je het geheel gaan spiegelen.
   Succes!
   Suze

 2. Conny

  Hallo,
  IK wil graag tekst in een vorm zetten. Via Google kwam ik bij jullie uit. wat een fijn duidelijk filmpje. Nu ben ik alleen erg benieuwd hoe ik een spiraal teken in de silhouette studio.

  groetjes Conny

  1. Suze Bericht auteur

   Dank voor je compliment 😉
   De spiraal die ik hier heb gebruikt is een getraceerde vorm. Ik heb dus gewoon een plaatje van het internet gehaald en deze getraceerd in silhouette studio.

Reacties zijn gesloten.