Een tekst samen laten smelten met een kader, een leuk effect en ook nog eenvoudig te maken!

Wat moet je doen:

Maak een eerste rechthoek op de juiste maat, ik heb hier een vierkant Project Life kaartje gemaakt van 10,2 x 10,2 cm. Hierin maak je een tweede vierkant iets kleiner.
(Gebruik de interne schaduw optie, 0,5 cm)
tekst samen met kader 1

Selecteer nu beide vierkanten en kies in het menu (klik op je rechtermuisknop) voor voeg paden samen.
Wat heb je nu gedaan, het waren twee vierkanten die op elkaar lagen,  nu is het binnenste vierkant uit het buitenste vierkant gesneden, je hebt dus een kader gemaakt!

tekst samen met kader 2

Het kader heeft een kleurtje gekken zodat het effect duidelijker te zien is.
Nu typ je de tekst die je in het kader wilt maken en zet het op de juiste plaats, laat ze iets in de rand zakken en tegen de zijkant aan in het kader. (Puntjes op de i en j zul je kwijt gaan raken, ze kunnen niet zweven)

tekst samen met kader 3

Nu selecteer je het kader en de tekst en je kiest (klik op je rechter muisknop voor het menu) voor samensmelten.  Nu is je snijbestand klaar!

tekst samen met kader 4

Heel geschikt om te gebruiken als PL kaartje, of om in een verjaardagskaart te verwerken. Om de tekst stevig te maken veranker je deze zoveel mogelijk in het kader, en je kunt deze daarna op een achtergrond bevestigen.

Kies een lettertype met de letters aan elkaar zoals Lucida handwriting, dan haken de letters in elkaar en vormen makkelijker een geheel.

gelukkig nieuwjaar 2016

Veel plezier ermee!
*Suze*

Houd je van Project Life en werk je daarmee ook met je silhouette cameo of curio? Doe met ons mee in de nieuwe Facebook groep en deel wat jij allemaal kan!