https://www.instagram.com/p/BO63fbIDij7/?taken-by=suze_creatiefduo
Deze gebakjes zijn om op te eten zo mooi! Maar dan wel door de vogeltjes want wij kunnen dit maar moeilijk verteren 😉 Het winterse weer van afgelopen dagen was weer een mooie aanleiding om deze taartjes te bakken, de vogeltjes zijn er altijd erg blij mee.
Wil je ze ook maken? Dat kan! En het valt echt mee al heb je wel wat speciale dingetjes nodig.
– Frituurvet, van die blokken en natuurlijk ongezouten
– vogelvoer, bij de dierenwinkel kun je eventueel verschillende soorten kopen
– silicone vormpjes
– kleurstof voor chocolade
– besjes en noten voor de decoratie
Zoals je in laatste foto kun kunt zien bouw ik de gebakjes op uit verschillende laagjes. Het vet stolt vrij vlot maar je kunt ze ook even in een laagje koud water zetten.  Als je een kleurtje wilt toevoegen dan heb je chocolade kleurstof nodig, dit is een kleurstof die mengt met vet. Gewone kleurstof heeft deze eigenschap niet en het zal dan ook echt niet werken.
- smelt een beetje vet in een pannetje
- voeg met een coctalprikkertje of een theelepel wat kleurstof toe
- giet het vet in de silicone vormpjes
- strooi een laagje voer in het gesmolten vet
- laat uitharden en begin aan de volgende laag
- als de vormpjes vol zitten laat ze dan goed uitharden en druk ze daarna uit de vorm
- versier met wat besje, noten, rozijnen of gedroogd fruit, dit plak je vast met wat vet.
Ze zijn ontzettend leuk om te maken en kom erg geschikt om cadeau te geven, leef je uit!
Heb je nog vragen? Laat dan even een reactie achter.
*Suze*
Nog meer vogelvoer, en makkelijk om met de kinderen te maken
Beste Suze,
Staan jullie ook wel eens op sfeermarkten met spulletjes? Deze vogelgebakjes zouden heel leuk passen op onze winterfair.
helaas, daar heb ik niet genoeg tijd voor 😉
Beste Suze,
Weet jij waarom rode kleurgel niet oplost met het Ossewitvet? De gel blijft op de bodem liggen en mengt niet met het vet.
Rianne
Hoi Rianne,
Je gebruikt wel kleurgel voor chocolade? En ook deze moet je goed roeren voordat het oplost, de rode is inderdaad het lastigste. Zoals je ook in mijn gebakjes ziet wordt het niet helemaal rood, het blijft roze, ook omdat je het met wit vet mengt.
Succes! *Suze*