Zelf stempels maken met de silhouette cameo

Gratis bestand van de week: hartje met ’text me’ maar ja, waar zet je dat nu op? Leuk op een visitiekaartje, dan heeft diegene ook meteen je telefoon nummer 😉

Ik ben weer de voorraad ingedoken en haalde daar stempels uit, de Hema heeft vaak leuke creative spulletjes en het asssortiment wisselt vaak waardoor je in de opruiming kunt inslaan,  zo belanden een aantal zelf-inktende stempels en houten stempels in de kast die nu weer mooi van pas kwamen. Ik ga er veel mooiere stempels van maken! (of toch niet?)

Wat heb je nodig:

 • De silhouette cameo, met de Curio kan het helaas niet omdat de mat niet vastgeklikt kan worden op de basis.
 • de speciale stempelmat – deze heeft gaatjes
 • stempelrubber om te snijden – 3 velletjes in een doosje
 • !! je moet wel de rollers van je cameo verzetten omdat het een kleinere mat is!!

Het stempelrubber is erg dun omdat de cameo het moet kunnen snijden, maar daarom is het we lastig stempelen. Het eerste stempel pakt ook meteen inkt om het eigenlijke stempel mee waardoor ik niet een mooie scherpe afdruk krijg.

eerste stempeltest

Tweede poging: twee keer snijden en de stempels op elkaar plakken, en dat werkt dus prima….  je hoeft de tweede lag niet eens helemaal te snijden, je kunt de letters weglaten en alleen het hart laten snijden. Ik heb twee formaten gemaakt, de grote is 3cm en de kleine 1,8 cm. De letters snijd hij zelfs op dat hele petieterige formaat  nog prima uit maar door het lettertype is het slecht leesbaar, een andere geeft vast een beter resultaat.

tweede stempeltest

En dan de stempelblokken, dat was leuk bedacht maar werkte voor geen meter  niet zo goed, op het houten blokje zat nog een lijmlaag die nog plakte maar voor in het stempelautomaatje moet ik nog lijm vinden die dit aan elkaar gaat verbinden.  Gelukkig heb ik een prachtige verzameling aan acrylblokken van stampin up dus ik kwam er goed mee weg.

make your own rubber stamps silhouette cameo

Doen? Jazeker, je maakt eenvoudig je eigen stempels die je daarna blijvend kunt gebruiken.
Alle stempels? Nee, kleine losse onderdelen zoals aparte letters zijn erg onhandig bij elkaar te houden.
Duur grapje zeker? Nee zeker niet, je hebt naast je silhouette alleen een mat (€6,25) en de rubbervellen  (€5,95) nodig en die zijn dus heel betaalbaar.
Tips: werk niet te klein en blijf bij je silhouette tijdens het snijden, ik heb hem twee keer uit moeten zetten omdat het rubber los kwam van de mat.

*Suze*

12 gedachten over “Zelf stempels maken met de silhouette cameo

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Jolien,
   Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.. Maar mijn dubbelzijdige tape werkt altijd 😉
   *Suze*

 1. Els

  Wat een leuk idee. Dat wil ik graag ook eens proberen. Wat is een stempelmat? Is dat de rubber waaruit je de stempel snijdt? Waar zou ik die dingen kunnen kopen? Alvast bedankt voor een antwoord!

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Els,
   De stempelmat is een snijmat voor de Silhouette. Deze snijmat heeft allemaal kleine gaatjes en is de speciale mat om het rubbermateriaal (waar je de stempels uit snijd) op te bevestigen tijdens het snijden met de Cameo/Curio.
   *Suze*

  1. Suze Bericht auteur

   Hij past er niet nee. Maar je kunt proberen om de mat op de basis van de curio te bevestigen, ik hoor graag of dat gelukt is.

 2. Tineke

  Hallo
  Ik wil zelf stempels maken
  Maar waar haal ik die rubber vellen vandaan
  Want inderdaad zijn andere erg dun van silhouette en inderdaad gaat dat rubber omhoog en dan kan ik weer die machine uit zetten.

  En dat vind erg lastige en ook jammer want ik vond erg leuk om je eigen stempels te maken

  Ik hoor het wel.

  Groetjes Tineke

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Tineke,

   Ik ken alleen de rubber vellen van silhouette, ze zijn erg dun maar dat heeft ook te maken met wat er onder de machine kan.
   De dikte van de materialen die onder de silhouette cameo kan beperkt die dikte, en ook de diepte van het mes. En dikker rubber past wel onder de Curio en ook met het deepcut mes zou je dit dan kunnen snijden. Maar waar je ander rubber kunt krijgen, dat weet ik helaas niet.

   *Suze*

 3. Liesbeth

  Jaren geleden kocht ik voor mijn Silhouette een cutting mat for stamp material en een doosje stamp material. Ik wil het eens gaan proberen maar heb de allereerste Silhouette die op de markt kwam. Begrijp ik het nu goed dat het alleen maar met de Cameo gaat?

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Liesbeth,
   Ik heb ook nog de eerste Silhouette Cameo dus dan heb je alles wat je nodig hebt 😉
   *Suze*

Reacties zijn gesloten.