Restjes stickervinyl zijn gemakkelijk af te knippen en opnieuw te gebruiken, al was het maar bij het afplakken als je glas wilt etsen. Maar restjes flex, die bestaan eigenlijk niet. Je haalt immers het overtollige flex van de drager af en met de drager gaat je ontwerp op de stof.

Als dit nu je basis ontwerp is, dan zie je in het blauw heel goed wat je weg gaat gooien:

de blauwe overtollige stukken

Maar als je nu kleine dingetjes mee  gaat snijden snijd, van die dingetjes die overal weer bij kunnen passen? Dan heb je toch nog een beetje restverwerking, je bewaart de vreemde uithoeken gewoon voor een volgend projectje.

blauw opgevuld met roze extraatjes

Snijd bijvoorbeeld bloemen mee of, sterren, stippen, muzieknoten, hartjes  of ….oogjes en tanden!  En daar kun je kunt er ontzettend leuke monsters mee maken, en daarmee maak je de knielappen toch weer een stuk interessanter!

knie monsters

Het is niet heel ingewikkeld, neem een lapje stof dat je eerst aan de binnenkant van de broek achter het gat houd, nu teken je de ruimte van de ‘mond’ af. Hoe groot is het gat. Dan neem je je restjes flex (misschien heb je er al driehoekjes in laten snijden en anders kun je ze zelfs gewoon even knippen). Op de mond leggen en strijken maar. En de oogjes komen dan boven het gat op de knie, of de oogjes ook op een lapje strijken en door het gat naar buiten laten gluren 😉

De eerste knielap heb ik nog geprobeerd om netjes erin te naaien, daarna ben ik naar de bouwmarkt gegaan voor Bison textiel lijn, veel sneller en makkelijker 😉 (Gamma verkoopt deze in ieder geval, bij de praxis was het uit het assortiment).

Zo, nog 8 broeken te gaan!

*Suze*