Zelf lolly’s maken : 2 recepten

Al is recept mischien wel een groot woord voor deze eerste instructie 🙂 Maar het mag ook wel eens eenvoudig zijn toch? Wat heb je nodig:

harde snoepjes, silicone vormpjes of bakpapier, lolliestokjes / zoethout.

Verwarm je oven op zo’n 200 graden.
Leg twee of drie snoepjes in je vorm of dichtbij elkaar op het bakpapier

Schuif deze in de oven en controleer om de minuut. Op het bakpapier kan het heel snel gaan met het uitlopen van de suikermassa.
Als de suikermassa vloeibaar is kunnen ze uit de oven en steek je er een stokje in. Nu uit laten harden en klaar zijn je lollies .

Lollie maken van snoepjes met zoethout

 


Recept voor zelfgemaakte lolly’s

100 ml vruchtensap
50 g honing (of vloeibare glucose)
300 gram suiker

Pan met dikke bodem, suikerthermometer.

Alles in de pan en koken tot 160 graden. Als deze temperatuur bereikt is stop je het oplopen van de Temperatuur door de pan door in koud water te zetten. Nu kun je de stroop uitschenken in de vormpjes, stokjes erin en uit laten harden.
lollie maken op zoethout stokje
Pas op! Suikerstroop van 160C is echt loeiheet! En het blijft ook nog eens plakken waardoor het ‘in’ brand dus wees alsjeblieft voorzichtig.
Lollie traktatie

Het was een geweldige traktatie voor de klas, na het opsnoepen van de lollie was er nog een stokje over om verder op te kauwen.
(ps. iemand nog zoethout nog? Ik heb nog heel veel stokjes over ….;-) )

*Suze*

4 thoughts on “Zelf lolly’s maken : 2 recepten

  1. rozemarijn

    hoi, ik heb genoten om je bericht door te lezen. ik had lang geen idee wat ik zou moeten doen met mijn kinderfeestje. toen ik dit zag kwam ik op een idee. bedankt! een meisje van 11 jaar.

    Reageren
  2. wv

    net deze lollys gemaakt.
    zijn nu aan het uitharden. ben benieuwd, de stroop smaakt in ieder geval al heerlijk.
    hoelang duurt het uitharden ongeveer?

    Reageren
    1. Suze Bericht auteur

      Het uitharden gaat vrij snel, maar als het erg warm is en vochtig kan het drogen wel eens minder goed gaan.
      *Suze*

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.